Vuosi 2020


VUOSI 2020


*Toimintakausi oli historiallisen poikkeuksellinen. Maaliskuussa iski myös Suomeen maailmanlaajuinen koronapandemia ja sotki koko vuodeksi suunnitellut toiminnot, niin meillä kuin muillakin. Saimme vaivoin viedyksi toimintasuunnitelmasta muutaman tapahtuman.

 

Yhdistyksen vuosikokous jouduttiin pitämään etänä siten, että jäsenille oli sähköpostitse lähetetty kokousmateriaali ja hallituksen esitykset puheenjohtajaksi, jäseniksi ja varajäseniksi. Myös jäsenmaksusta oli hallituksen esitys. Kommentoitavaa aikaa oli 26.4 asti ja kommentit jokainen sai lähettää puheenjohtajalle ja rahastonhoitajalle.

 

Jäsenistö oli hyvin yksimielinen näkemänsä toimintakertomuksen ja -suunnitelma 2020 sekä rahoitussuunnitelman suhteen. Myös hallituksen esitykset hyväksyttiin sellaisenaan. Joten jäsenmaksuksi hyväksyttiin 30 € ja liittymismaksua ei peritä. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Pertti Nurmi sekä jäseniksi Teiju Autio, Matti Parpola, Timo Soisalo ja Markku Myllykangas. Varajäseniksi Taru Jongsma ja Seppo Serola. Toiminnantarkastajiksi valittiin Matti Sahala ja Kai Uski. Hallitus on kauden aikana kokoontunut 5 kertaa varajäsenet aina kutsuttuina.

 

Vuoden ensimmäinen tapahtuma oli 3.2 Haminan kaupungin järjestämä seminaari - Haminan linnoitusseminaari.  Seppo Serola puhui tilaisuudessa aiheesta Haminan linnoituksen merkitys meille asukkaille.

 

Toukokuun 16. suunniteltu Narinka-katukirppis jouduttiin perumaan ja samalla suunniteltu jäsenistön iltatapaaminen. Samoin kävi kesän kaikkien laivastovierailujen, joten ei ollut meilläkään kahvitettavia.

 

Kun myös Tattoo jouduttiin perumaan, niin sillä oli myös vaikutusta kalenterimme määrään. Onneksi tieto tuli meitä ajatellen hyvissä ajoin ja saatoimme tilata vain ns. välivuoden määrän 200 kpl.  Kalenteri oli onnistunut ja myi itsensä loppuun. Tattooseen oli ilmoittautunut 15 pihaa.

 

Loppuvuoden ohjelmasta jouduimme perumaan Vintist Pop-up-kirppiksen ja pikkujoulun.             Joulukalenteri-ikkunat päätettiin pitää. Ensimmäisen avauksen jälkeen seuraavana päivänä tuli AVI:lta alueellinen päätös, että ohjelmallisia yli 10 hengen tilaisuuksia ei saa pitää. Asiasta kerrottiin useaan otteeseen vierailijoillemme ja ikkunoiden avaajia kehotettiin pitämään tilaisuuden ilman mitään seremonioita, vain poistamalla peite ikkunasta klo 18.00. Kaikesta huolimatta ihmisiä oli joka ilta paikalla kymmeniä. Ikkunat jälleen upeita ja arvauskilpailuun osallisia ennätysmäärä yli 120 kpl useita ulkopuolelta Haminan. Erinomaisesta organisoinnista on vastannut Markku Myllykangas.

 

Syyskuussa 2019 Haminan kaupungille jätettyyn esitykseen lumitöiden hoitamisesta linnoituksen alueella ei vieläkään mitään vastausta kyselyistä huolimatta.

 

Vuoden päättyessä yhdistyksen jäsenmäärä oli 53, varsinaisia 45, asukasjäseniä 6 ja kunniajäseniä 2. Yhdistyksessä on edustettuna 23 taloa, Jäsenkuntaa tiedotettu sähköpostilla ja vastuullisena tiedottajana Markku Myllykangas.

 

Yhdistys saanut toimintatukea Haminan kaupungilta yht. 1100 € jaettavaksi vuotuisten tapahtumien kesken.

 

Keväällä lähetimme yleisavustuspyynnön Googlelle, jonka kohde pääsääntöisesti oli kirja siihen liittyvine eri kohteineen. Haettu summa oli 15.000 € ja tätä kirjoittaessa päätös asiasta on tullut tammikuussa 2021 ja meidän kannaltamme myönteisenä.

 

Kaupungin Raatihuoneentorilla järjestämän joulutapahtuman yhteydessä pidetyn Jouluntähdet seminaarin haastattelutilaisuuksissa yhdistyksestämme olivat mukana Teiju Autio ja Marjut Kauppinen.

 

Varainhankinta perustunut seinäkalenterimyynnin ja jäsenmaksujen varaan. Tänä vuonna erikoisesti telineiden vuokraus on tuonut kohtuullisen lisän kassaan (450 €).

Vuoden päättyessä yhdistyksen tilillä 6 130 €.

 

Lopuksi tärkein. Yhdistyksen ponnistus historiikkiprojekti edennyt hyvin. Työt saatiin jo varhaisessa vaiheessa syksyllä tilaan, että päästiin miettimään kustannussopimuksen tekemistä. Samalla toimikunta päätti myös hakea ulkopuolista kirjan suunnittelijaa ja taittajaa.  Kustantajaksi toimikunta valitsi Kuusankoskelaisen Kustannus Aarni Oy:n ja taittajaksi löytyi Helsinkiläinen Salla Bedard. Molempien kanssa on tehty sopimukset lokakuussa 2020. Sopimukset sisältävät päivämäärän 20.5.2021, jolloin kirjan tulee olla julkaistavissa. Ei ole vielä kiitosten aika, mutta jo nyt voi todeta, että toimikunta on tehnyt ison työn osa jopa oman työnsä ohella. Uskomme, että kirjasta tulee teos, josta saamme kaikki olla ylpeitä. Tämän voimme yhdessä todeta, jos ja kun korona antaa meille mahdollisuuden n, 1.5 vuoden jälkeen kokoontua yhteen kesäkuun alussa  juhlistamaan kirjamme syntyä.

 

Kulunut vuosi, kuten aiemmin mainittu ollut Koronavälivuosi myös meille. Ei kokoontumisia, ei kaupungilla tapaamisia kuin sattumalta pitkää kotona oleilua. Tätä kirjoittaessa ei vielä ole valoa nähtävillä, mutta usko siihen, että kesällä tapaamme on suuri. Kiitos jäsenistölle.Haminan linnointuksen wanhat talot ry ©

 Kaikki oikeudet pidätetään.